A-professioneel

A-professioneel

Een modellenmachine. Een onuitputtelijk aanbod van modellen. Tijdens de testshoot van mijn dochter werd me al duidelijk dat ze iedereen op hun website publiceren louter en alleen om de 100 euro te pakken. Echter, ik heb me stroop om de mond laten smeren met de woorden van galucci. : "dit uitzonderlijk mooie meisje zal snel een opdracht krijgen". Welnu, we zijn 10 maanden verder en jawel! Een oproep voor een opdracht. Ik reageer meteen maar, helaas. Het was een spoedklus en we waren al te laat. Uitschrijving volgt en ik adviseer iedereen hetzelfde te doen. Het is een verkapte manier van oplichting.

Bezoek Galucci Reviews over Galucci

reacties

Jij ook al? Ik dacht ik ga eens even kijken naar de referenties van galucci en ik kom hier terecht. Dit verhaal klinkt heel bekend voor me met het enige verschil dat ik mijn dochter een maand eerder inschreef. Wat een fabriek daar zeg. Ik ga je voorbeeld volgen, ik ga ook uitschrijven. Ik raad iedereen aan je hier niet in te schrijven.

Ik persoonlijk schrijf nergens in waar je geld moet betalen voor de inschrijving. Als ze het echt in je zien zitten verdienen ze genoeg met de "agency fee" van de opdrachten die je krijgt. Maar nogmaals, dat is mijn persoonlijke mening, want er zijn vast ook bureaus die heel goed zijn en toch inschrijfgeld vragen.

De modellenfabriek.

Je hebt een mooie dochter, dat vind iedereen natuurlijk van zijn eigen kind; tenminste, ik hoor een moeder niet zo vaak zeggen: "dat kind van mij, aaah spuuglelijk,ik delete altijd mijn genomen foto s van haar". Nee, de meeste ouders onder ons zijn trots op zoonlief of dochter en willen dit delen met de mensheid. Een extra stimulans is als objectieve medestanders jouw schoonheidsbeeld van je dochter delen. En je soms manen: " ja, daar moet meer mee doen". Dan besluit je met enige scepsis haar in te schrijven bij een modellenburo en ga je je orinteren in het oerwoud van modellenburo s. Want er zijn er nogal wat. Na een paar uurtjes zoeken kom je dan bij een buro in maastricht terecht. Het lijkt een vooraanstaand buro dat in de grensstreek opereert en vandaaruit makkelijk toegang heeft tot afzetmarkten als Belgi, Duitsland en Luxemburg. Ze noemen zichzelf dan ook een internationaal modellenburo. Dat klinkt goed!

Natuurlijk hanteren zij een toelatingsprocedure, want een vooraanstaand modellenburo neemt natuurlijk niet iedere willekeurige heikneuter aan. Het model moet wel enige klasse bezitten en liefst een eigen kenmerk. Hoe vaag dit laatste ook klinkt. Natuurlijk denk je dat je dochter een ronde verder gaat en je stuurt per mail een drietal recent genomen foto s. Uiteraard zat je uren te overwegen welke foto s je zou gaan sturen, want ik wil met enige schroom bekennen dat de ouders vaak enthousiaster zijn dan het aanstormend talentje. Maar ook daar zullen wij wel niet de enige in zijn.
Een paar dagen nadat ze de kiekjes in ontvangst nam kregen wij het heuglijke bericht binnen dat onze oogappel geschikt was om zich tussen de Heidi Klums, Doutzen Kroessen en Kate Mossen te scharen. Een afspraak werd gemaakt, dit viel gelukkig wel op een zaterdag zodat beide ouders niet hun atv s hoefden aan te spreken.
Binnengelaten door een wel zeer hoge factor van vrouwelijke vergane glorie werden we in een hectisch gangetje geplaatst waar we even moesten wachten. Met de roze k3 tas op schoot waar de met zorg, door ons geselecteerde outfits in zaten, sloeg ik de medemodellen en ouders gade. Trotse vaders en moeders alom. In ieder hoekje of gaatje zaten er wel een paar. Goeie business denk je dan meteen. Je gaat ook zitten vergelijken, ooh da s ook een mooi kind, die daar; die heeft mooi haar. Maar vaak genoeg zag je daar een paar hoofdjes voorbijkomen dat je nog niet op een pot jam wil zien staan. En ik heb een gezond oog voor ethiek.
De ouwe taart met suikerspin op haar hoofd kwam ons vluchtig een kamertje aanwijzen waar we ons poppetje konden omkleden. Eindelijk had ze even tijd om haar gevleugelde woorden te spreken: "aaah, zij is echt heel mooi",Ze gaat zo naar de styliste en visagie. Wetende dat dat erbij hoort stemmen we toe en even later stapt onze trots een kamer binnen waar fel geborsteld, gefohned en geplamuurd werd. De doorgewinterde kapsters en visagisten begroeten ons vriendelijk en vragen ons maar weer even om plaats te nemen tot we aan de beurt zijn. Dat je hier nog geen nummertje moet trekken zeg! Het is hier potverdorie drukker dan aan de kassa bij ah tijdens de hamster-weken. Nou ja, gelukkig hoefde we hier helemaal niks te betalen, naar wij dachten. Vooraleer onze spruit door de afdeling borstelen en kalken werd behandeld, kwam de "chaperonne" weer langs en vroeg of wij de 100 euro gemaakte kosten cash of per pin gingen voldoen. Gevolgd door een bemoedigend:" deze schoonheid haalt zo een opdracht binnen" Even beduusd van de onverwachtse broodroof stemde ik maar in. Je kan nu immers niet meer terug. Je dochter zit nu zo te genieten van het opmaken en kappertje spelen. Als je nu terugdeinst is dat hetzelfde als je bij de poort van de Efteling staat en zegt: oei, we moeten naar huis, ik heb nog een cake in de oven staan. Die gedachte krijg je aan je kind niet verkocht. Nou, maar even 100 euro aftikken dan maar. Maar goed, als je dan al deze testshoot niet met succes zou doorlopen wat in hun ogen een onmogelijkheid was, dan kreeg je wel de hele serie foto s mee. 60 stuks. Op dvd.

En daar kijk ik minstens 1 keer in de week naar. En laat ze vol trots aan wie dan ook zien. Ondanks de 100 euro vond ik het een leuke dag, een mooie shoot maar ook een klassiek stukje ordinaire oplichting. Die heel goed in elkaar zit. De opdracht blijft uit, maar de database met modellen groeit. Mocht je je toch nog geroepen voelen om je bij hen in te schrijven wens ik je heel veel succes. "Want jij bent wel hl mooi".

Bezoek Galucci Reviews over Galucci

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over Galucci
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden